Geriausios vaizdo stebėjimo kameros - namų apsaugai

belaides vaizdo stebejimo kameros

Belaidės vaizdo stebėjimo kameros yra tikriausiai vienas populiariausių pasirinkimų, ieškantiems būdų kaip apsaugoti savo nuosavą turtą. Nereikalaujančios ypatingų sugebėjimų ar techninių žinių, lauko vaizdo stebėjimo kameros yra lengvai montuojamos, geba transliuoti vaizdą realiu laiku į išmanųjį įrenginį. Tai tikriausiai pagrindinės priežastys, kodėl žmonės be didelių abejonių renkasi bevieles vaizdo kameras montavimui ant nuosavo namo ar sodo namelio sienos.

Vaizdo stebėjimo kameros WiFi ryšiu gali perduoti vaizdą į mobilųjį telefoną realiu laiku, įprastai turi garsiakalbį bei mikrofoną, todėl geba tiek įrašyti garsą, tiek perduoti garsą iš mobiliosios aplikacijos. Naktinis matymas užtikrina saugumą bet kuriu paros metus, net esant itin prastam apšvietimui.

WiFi vaizdo stebėjimo kameros

Dažniausiai ieškoma rūšis - WiFi ryšiu veikiančios video kameros. Tai vienas populiariausių pasirinkimų pastaraisiais metais, suteikiantis itin platų galimybių pasirinkimą: gali transliuoti garsą ir vaizdą bevieliu būdu į išmanųjį įrenginį, kompiuterį ar planšetinį kompiuterį, siunčia pranešimus į jūsų įrenginį esant judesiui stebimoje aplinkoje, taip pat galite ne tik klausytis, bet ir perduoti garsą iš stebėjimo kameros į aplinką.

WiFi kameroms nereikalingas LAN laidas, todėl sutaupote ne tik laiko, bet ir pinigų. Kamera jungiasi prie interneto modemo taip pat, kaip mobilusis telefonas, todėl jos prijungimas prie bevielio ryšio yra greitesnis, paprastesnis, nereikalauja montavimo darbų ir specialių įrankių. Kamerą galite tvirtinti tiek ant sienos, tiek ant lubų, kadangi rutulinės galvos pagalba galėsite sureguliuoti norimą filmavimo kampą.

Stebėjimo kamera su SIM kortele?

Turbūt kiekvienas yra girdėjęs apie vaizdo stebejimo kamera su sim kortele - tai visai nesenai atsiradusi technologija, kurios veikimo principas labai paprastas: į kamerą įdedama 4G SIM kortelė su mobiliaisiais duomenimis, kurios dėka stebėjimo kamera gauna interneto ryšį. To pasekoje, išmanioji stebėjimo kamera nebereikalauja WiFi bevielio interneto ryšio ar LAN laido - internetas yra suteikiamas iš SIM kortelės. 

4g vaizdo stebejimo kamera

Nors tokios rūšies namų stebėjimo kamera gali būti kiek brangesnė nei WiFi stebėjimo kamera, tačiau ji yra visiškai nepriklausoma. Jai nereikalingi nei interneto kabeliai, nei WiFi ryšys, nei maitinimo kabelis. Tokio tipo kameros dažniausiai turi įmontuotą arba keičiamą akumuliatorių, iš kurio gauna elektros srovę, bei pradeda filmavimą atsiradus judesiui filmavimo diapazone. Vaizdo įrašas yra išsaugomas į microSD atminties kortelę.

Dažnam gali kilti klausimas - kaip prijungti vaizdo stebėjimo kamerą. Skubame jus nuraminti, UrmoKaina.lt asortimente esančios stebėjimo kameros atkeliauja su lietuvių kalbos instrukcija, todėl lauko stebėjimo kameros surišimas su telefonu ir pilnas paruošimas naudojimui taps žymiai lengvesnis. 

Stebėjimo kamerų komplektai

Vaizdo kamerų komplektai leidžia ne tik sutaupyti pinigų, tačiau ir laiko - nereikalingos papildomos įrangos paieškos, komplekte pridedamos tiek kameros, tiek vaizdo įrašymo įrenginys, kietasis diskas, bei tinklo kabeliai. Tai idealus pasirinkimas ieškantiems 4 ar daugiau kamerų. Visos kameros sujungiamos prie sistemos vienu laidu, kuris perduoda vaizdo signalą bei kameros maitinimą. Vaizdo stebėjimo kamerų komplektai vaizdo įrašus įrašinėja į kietąjį diską, kas suteikia saugumo, vaizdo įrašas išsaugomas ne pačioje kameroje, tačiau blokelyje, kuris įprastai yra saugomoje patalpoje.

Lauko stebėjimo kameros - kaip išsirinkti?

Stebėjimo kameros namams pasirinkimas gali atrodyti kiek komplikuotas, tačiau svarbu atsižvelgti į kelis aspektus, kurie labiausiai įtakoja konkretaus kameros modelio pasirinkimą. Tik žinodami konkrečius poreikius galite išsirinkti tinkamiausią kamerą. UrmoKaina.lt komanda išrinko kelis punktus, į kuriuos reikėtu atsižvelgti renkantis teritorijos stebėjimo kamerą:

  • Kamerų kiekis. Apsvarstykite kokį plotą norite stebėti - jeigu reikalingas didelio perimetro stebėjimas, galbūt naudinga rinktis kamerų komplektus? Į komplektą dažniausiai įeina 4-ios ar daugiau stebėjimo kameros, vaizdo įrašymo įrenginys, kietasis diskas, tinklo kabelis, todėl nereikalingas komplektavimas, viskas įeina į vieną komplektą.
  • Belaidė ar laidinė. Visiškai belaidės stebėjimo kameros nereikalauja bazinės stoties, maitinimo ar signalo laidų, todėl nereikalingi papildomi laidai, montavimas. Laidinės kameros perduoda kokybiškesnį signalą, tačiau reikalauja papildomų laidų pravedimo ir k.t. darbų.
  • Filmavimo raiška. Esant poreikiui užfiksuoti aukštesnės kokybės vaizdo įrašą, arba pamatyti vaizdus iš kiek tolimesnio atstumo, rinkitės vaizdo kameras su aukšta filmavimo raiška.
  • Naktinis matymas. Jeigu aplinkos apšvietimas itin prastas, rekomenduojama rinktis stebėjimo kameras su naktiniu matymu - deka nespalvoto naktinio matymo režimo, matomas vaizdas yra itin ryškus, nėra įtakojamas esamo aplinkos apšvietimo.
  • Priartinimas. Atkreipkite dėmesį į optinį, bei skaitmeninį priartinimą. Dažniausiai žymimas skaitmeninis (digital) priartinimas, kuris skaitmeniniu būdu priartina nufilmuota arba filmuojamą vaizdą. Optinio priartinimo dėka vaizdą galėsite priartinti žymiai arčiau, todėl kamerą galėsite tvirtinti iš tolimesnio atstumo.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą