Kačių draskyklės: Kaip išsirinkti?

kaciu draskykle ant kurios guli katinas

Kiekvienas katės savininkas žino, kad katės mėgsta draskytis. Tai natūralus jų elgesys, padedantis išlaikyti sveikus ir aštrius katės nagus. Tačiau jei jūsų katė braižo jūsų baldus ar kilimus, dažnai kyla klausimas, kaip galite nukreipti katės dėmesį. Populiariausias šios problemos sprendimo būdas yra kačių draskyklės


Kačių draskyklių pasirinkimas yra itin platus, todėl žmonėms ne retai kyla klausimas - kaip išsirinkti? Štai keletas dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis kačių draskyklę.

Kačių draskyklių tipai

Daugiafunkcinės draskyklės - tai universalus šių gaminių tipas, suteikiantis jūsų katei tam skirtą vietą kasytis, žaisti ir ilsėtis. Šiose draskyklėse gali būti įmontuoti žaislai, kurie padeda skatinti natūralius medžioklės instinktus ir suteikti katėms linksmą bei interaktyvią aplinką. Neišskiriama dizaino detalė yra lovos ar hamakai, todėl katės ne tik drasko ir žaidžia, bet gali susirangyti ir nusnūsti. Šio tipo gaminių galite rasti įvairių dydžių, spalvų ir raštų atitinkančių jūsų namų erdvės dizainą.

Daugiafunkcių draskyklių privalumai:
  • Universalumas. Šio tipo draskyklės skirtos ir žaidimams ir poilsiui, todėl nereikia kelių atskirų prietaisų.
  • Stabilus pagrindas. Šio tipo gaminiai pasižymi stabiliu pagrindu, todėl vienu metu gali naudoti kelios katės.
  • Dizainas. Plačios dizaino ir spalvų paletės.

Daugiafunkcių draskyklių trūkumai:

  • Kaina. Dėl didesnės konstrukcijos ir priedų gausos, šių draskyklių kaina lenkia įprastus draskymo stovus.
  • Matmenys. Užima daugiau vietos nei draskymo stovai arba draskymo lentelės.

Draskyklė - stovas. Tai vienas paprasčiausių šio tipo gaminių skirtas draskymui, kurį sudaro stovas pritvirtintas prie horizontalaus pagrindo. Komplekte ne retai galima rasti kabantį žaisliuką. 

Draskyklės - stovo privalumai:

  • Lengvai surenkama. Dėl labai paprastos konstrukcijos, šį gaminį lengva surinkti ir perkelti į kitą vietą.
  • Tvirtas stovas. Stovas apvyniotas tvirta virve, į kurią katė gali galąsti nagus.
  • Kaina. Dėl mažesnės konstrukcijos šių draskyklių kaina yra mažesnė lyginant su daugiafunkcinėmis.

Draskyklės - stovo trūkumai:

  • Mažesnė konstrukcija. Šios draskyklės komplekte nėra namelių, hamakų ir kt. katėms laisvalaikiui skirtų konstrukcijų.
Kate ziuri i kaciu draskykle

Pakabinamos draskyklės. Tokie produktai dažniausiai kabinami ant sienos arba ant durų rankenos. Paprastai šios draskyklės turi braižomą, specialia medžiaga padengtą paviršių. Pakabinamos draskyklės būna įvairių formų ir dydžių - nuo paprastų pakabinamų draskymo lentelių iki sudėtingų kelių lygių konstrukcijų.

Pakabinamų draskyklių privalumai:

  • Taupo erdvę: Šis gaminys yra puikus vietą taupanti sprendimas butams ar namams. Jis neužima grindų ploto.
  • Gražus dizainas: Šio tipo gaminių yra įvairių spalvų ir įvairių konstrukcijų, o tai reiškia, kad galite pasirinkti tą, kuri tiks prie jūsų namų dekoro.
  • Tvirtas braižymo paviršius: Sizalio virvėmis arba kilimėliais išklotas paviršius. Šie paviršiai yra ypač mėgstami augintinių.

Pakabinamų draskyklių trūkumai:

  • Reikalinga tvirta atraminė konstrukcija. Šio gaminio negalite kabinti prie nestabilaus pagrindo. Jeigu konstrukcija nėra tinkamai sumontuota, ji gali nukristi,
kate laipioja ant kaciu draskykles

Kiti kačių draskyklių pasirinkimo aspektai

  • Dydis ir stabilumas: Šie aspektai yra ypač svarbūs jei jūsų namuose yra didesnė katė arba kelios katės. Ieškokite draskyklės, kuri būtų pakankamai aukšta ir turėtų didesnį pagrindą, kad jūsų katė galėtų pilnai išsitiesti. Taip pat pakankamai stabili, kad atlaikytų katės svorį.
  • Medžiaga: Šiems naminiams gyvūnams labiausiai patinkanti medžiaga yra ta, į kurią galima suleisti nagučius. Todėl kačių draskyklės gaminamos iš medžiagų, tokių kaip: Sizalis, kartonas, medvilnė.
  • Dizainas: Šis aspektas labiau svarbus augintinių šeimininkams, o ne augintiniams. Renkantis didesnę draskyklę, dažniausiai atkreipiamas dėmesys į spalvą, raštą ir dizainą. Šių prekių asortimente yra didelis pasirinkimas.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Komentarai

Palikite savo komentarą