Kaip išsirinkti vaizdo registratorių?

kaip issirinkti vaizdo registratoriu

Kaip išsirinkti vaizdo registratorių - tai ko gero pagrindinis klausimas, kylantis mūsų galvoje, kuomet pradedame svarstyti apie automobilinės kameros įsigijimą. Turbūt ne paslaptis, kad eismo įvykis - kad ir koks jis bebūtų - nėra maloni patirtis. Siekiant užtikrinti savo, bei automobilio saugumą, dažnas vairuotojas apsvarsto vaizdo registratoriaus įsigijimą. 

Vaizdo registratorius - prietaisas, klijuojamas arba vakuuminiu būdu tvirtinamas prie automobilio priekinio matymo stiklo, arba tvirtinamas ant galinio vaizdo veidrodėlio, gebantis įrašinėti vaizdo įrašą automobiliui dalyvaujant eisme, taip pat priparkavus jį. Registratoriaus dėka galite padėti kitiems eismo dalyviams užfiksuoti eismo įvykio kaltininką, taip pat garantuoti savo automobilio saugumą. Video registratorius su galine kamera taip pat gali pasitarnauti parkavimui - jis veikia kaip galinio vaizdo kamera. 

UrmoKaina.lt specialistai išrinko svarbiausius aspektus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti, norint užtikrinti savo, bei automobilio saugumą. Kviečiame apžvelgti kruopščiai atrinktą informaciją, bei pasinaudoti ja renkantis kamerą automobiliui.

Registratoriaus vaizdo kokybė - registratoriaus raiška

Registratoriai automobiliams gali turėti skirtingas filmavimo raiškas. Ekrano raiška - tai pagrindinis ekrano parametras, į kurį turėtume atkreipti didžiausią dėmesį. Trumpai tariant, kuo filmavimo raiška didesnė - tuo geresnė registratoriaus vaizdo įrašo kokybė. Tinkamos raiškos pasirinkimas lemia kokią vaizdo kokybę matysite. Didžioji dalis rinkoje esančių video registratorių geba įrašinėti Full HD raiška - tai laiko patikrinta rezoliucija, kuri naudojama jau dešimtmečius. Turėdami video kamerą automobilyje būsite saugūs, nes iškilus avarinei situacijai arba eismo įvykiui, registratorius gebės užfiksuoti kitų automobilių valstybinius numerius be jokių problemų. 

Full HD vaizdo registratoriai

Kaip bebūtų, tobulėjant technologijoms, padaugėjo ir video registratorių su itin aukštomis - QHD ir 4K rezoliucijomis. Pastarosios rezoliucijos plačiai naudojamos televizoriuose, mobiliuosiuose telefonuose, monitoriuose, bei k.t. Išsirinkę kamerą su tokia aukšta rezoliucija, būsite garantuoti, jog avarinėje situacijoje registratorius užfiksuos vaizdus taip ryškiai, kaip žemesnių rezoliucijų registratoriai užfiksuoti nesugebėtų. 4K rezoliucijos dėka, turėsite keturis kartus daugiau efektyviųjų taškų - keturis kartus detalesnį vaizdą, kurį priartinus matysite nepalyginamai raiškiau. Pateikiame keletą vaizdo įrašų, kuriuose galite matyti tokio tipo registratorius realiomis naudojimo sąlygomis:

QHD ir 4K vaizdo registratoriai

Kiek kamerų rinktis?

Video registratoriai, kaip taisyklė, įprastai turi vieną - priekinę filmavimo kamerą, kuri fiksuoja automobilio priekį. Tiesa, didžioji dalis gamintoju naujų modelių registratorius vis dažniau gamina su dvejomis ar net trimis filmavimo kameromis. Kodėl?

Būtent nuo filmavimo kamerų kiekio priklausys, koks plotas aplink automobilį bus fiksuojamas. Automobiliui dalyvaujant eisme, vienos kameros didžiają dalį atvejų užtenka, kad užfiksuotu vaizdus esančius priekyje, tačiau automobilį priparkavus stovėjimo aikštelėje ar daugiabučio kieme, situacija iš esmės pasikeičia. Turint vaizdo registratorių su dvejomis kameromis, kuri viena iš jų - galinė, būsite užtikrinti, kad net automobiliui stovint, o į jį kažkam įvažiavus iš galinės automobilio pusės, turėsite vaizdinius įrodymus tiek iš automobilio priekio, tiek iš galo.

Kita vertus, automobilinės kameros su trimis kameromis, gali ypatingai pasitarnauti pavežėjams - įprastai trečioji kamera filmuoja automobilio saloną, todėl vairuotojas gali jaustis saugiai, nes automobilio salonas yra be perstojo filmuojamas. Tokia kamera taip pat naudinga automobilio apiplėšimo atveju.

Vaizdo registratorius veidrodėlis - kas tai?

Itin greit populiarumą įgauna vaizdo registratorius veidrodėlis - tai ant jūsų automobilio galinio matymo veidrodėlio tvirtinamas vaizdo registratorius, kuris gali atlikti kelias paskirtis: filmuoti automobilio priekį, galinę dalį; veikti kaip galinio vaizdo veidrodėlis; gali būti naudojamas kaip navigacija, multimedija.

Tokio tipo registratoriai sparčiai įgavo populiarumą tarp vairuotojų dėl savo dizaino. Registratorius lengvai užsimauna ant bet kokio automobilio galinio matymo veidrodėlio, turi dideli ekraną, kuris gali padėti parkuojant automobilį, taip pat mažiau krenta į akis ilgapirščiams. Vaizdo registratoriai veidrodėlyje gali turėti lietimui jautrų ekraną, kurio pagalba galite peržiūrėti vaizdo įrašus, keisti parametrus, perjungti į priekinę/galinę kamerą arba tiesiog išjungti ekraną ir naudoti stiklą kaip galinio matymo veidrodėlį, kol filmavimas vyksta toliau.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą