Momentiniai vandens šildytuvai: kokie geriausi?

momentinis vandens sildytuvas

Momentinis vandens šildytuvas - prietaisas, kurio pagalba galite sušildyti vandenį. Užtenka tik šalto vandens šaltinio su spaudimu, bei prijungti šildytuvą į elektros lizdą ir po kelių sekundžių patiekiamas šiltas vanduo. Momentinis kranas naudoja sąlyginai nedaug elektros energijos, o vanduo patiekiamas vos per akimirką. Momentinis šildytuvas puikiai tinka vietovėse, kurioje nėra galimybės sušildyti vandenį, įmontuoti boilerį ar pnš. Maišytuvai taip pat populiarūs miestuose, kuomet vyksta vandentiekio tvarkymo, keitimo ar kiti darbai, kaip pakeitimas standartiniam maišytuvui. Dažniausiai vandens maišytuvų ieško sodo namams, garažams karštu vandeniu aprūpinti.

Rinkoje egzistuoja daugybe įvairių formų, dydžių, tvirtinimo tipų, galingumų momentinių maišytuvų - kaip išsirinkti? UrmoKaina.lt specialistai išrinko populiariausius momentinius vandens šildytuvus, bei trumpai apžvelgė kiekvieną jų.

Momentinio vandens šildytuvo privalumai

Momentiniai vandens šildytuvai itin sparčiai populiarėja - kodėl? Dėl savo dydžio ir funkcionalumo, maišytuvai gali pasitarnauti ir kai kuriais atvejais būti tinkamesni vietoj įprasto boilerio. 

  • Momentiniai vandens šildytuvai užima mažai vietos. Užtenka uždėti kraną į tam pritaikytą vietą, prijungti prie vandens tiekimo, bei pritvirtinti komplekte pridedamais tvirtinimo elementais iš apatinės stalviršio pusės. 
  • Montavimui nereikalingas specialistas - montuotojas. Maišytuvą gali sumontuoti bet kas - jie tvirtinasi kaip standartiniai vonios kambario ar virtuvės maišytuvai, nereikalauja specialių įrankių ar žinių.
  • Geriausias kokybės ir kainos santykis - maišytuvai sąlyginai yra pigūs, tačiau funkcionalumu prilygsta boileriams.
  • Gali būti rodoma esama vandens temperatūra. Modeliuose, kuriuose yra įmontuotas LCD/LED ekranas, pateikiama esama vandens temperatūra. Taip galite apsaugoti save bei aplinkinius žmones.
  • Sutaupo laiką, energiją bei vandenį. Kadangi vanduo pašildomas pačiame įrenginyje, nereikalingas ilgas kelias per vamzdžius, ko pasekoje prarandama dalis šilumos. Vanduo yra pašildomas vietoje, per kelias sekundes. 

Kaip išsirinkti momentinį vandens šildytuvą?

Renkantis momentinį vandens šildytuvą, rekomenduotina atsižvelgti į kelis svarbiausius aspektus. Nors rinkimosi procesas gali atrodyti paprastas, egzistuoja keli aspektai, pagal kuriuos galite lengviau pritaikyti maišytuvą saviems poreikiams. Kviečiame kartu peržvelgti svarbiausias technines specifikacijas, pagal kurias bus lengviau surasti tinkamą modelį:

  • Jungties tipas: vienas svarbiausių aspektų, į kuriuos turite atsižvelgti rinkdamiesi maišytuvą yra jungties tipas. Įsitikinkite, ar vanduo vietoje, kurioje planuojate naudoti maišytuvą, yra tiekiamas iš apačios ar iš sienos. Tinkamai pasirinkus jungties tipą būsite garantuoti, jog maišytuvas lengvai prisijungs.
  • Šildytuvo galingumas: nuo pastarosios specifikacijos gali priklausyti kiek greitai galėsite mėgautis šiltu vandeniu. Geriausi momentiniai vandens šildytuvai įprastai turi 3000 W galingumo kaitinimo ritę, kuri pasiekia net iki 60 °C vandens temperatūrą. 
  • Ekranas: jeigu namuose yra vaikų, apsvarstykite apie šildytuvą su įmontuotu ekranu. Taip apsaugosite tiek save, tiek vaikus, kitus aplinkinius žmones nuo netyčinio nusideginimo. 
  • Slėgis: skirtingi vandens šildytuvai gali reikalauti skirtingo slėgio. Atkreipkite dėmesį į reikalaujamą vandens slėgį, kad vanduo būtų tiekiamas be jokių trukdžių.

Geriausi momentiniai vandens šildytuvai

Išrinkome populiariausius einamųjų metų momentinius vandens šildytuvus, kurie dėl savo funkcionalumo ir kitų aspektų tapo labiausiai mėgstami klientų atžvilgiu.

Momentinis dušo šildytuvas Instant Digital Pro 5

Momentinis vandens maišytuvas su dušo galvute - puikus pasirinkimas ieškantiems maišytuvo, kuris taip pat gali būti naudojamas duše. Komplekte pridedama dušo galvutė su trimis režimais, taip pat integruotas LCD ekranas, rodantis vandens temperatūra ir galinga kaitinimo ritė padėjo šiam maišytuvui tapti vienu populiariausiu šildytuvu.

Momentinis vandens šildytuvas LCD KATLA-2

Dėl ergonominio dizaino LCD KATLA-2 modelis tapo vienu iš labiausiai ieškomų maišytuvų. Pastarasis itin patogus naudoti: sukiojamas čiaupas, kurį galite pasukti norima kryptimi, LCD ekranas, rodantis esamą vandens temperatūrą, taip pat užtenka itin žemo, vos 1 bar slėgio šildytuvui veikti. Dėl lengvo pajungimo iš apačios maišytuvas puikiai tiko sodybose, sodo namuose, butuose ir nuosavuose namuose.

Momentinis vandens šildytuvas Instant Digital Flex Pro 3

Stilingo dizaino, plataus naudojimo maišytuvas su reguliuojamu čiaupu. Dėl reguliuojamo čiaupo, pastarasis modelis užtikrina patogumą bet kurioje naudojimo patalpoje - tiek virtuvėje, tiek vonioje. Į visas puses lengvai sukinėjama galva gali būti pritaikyta pagal kiekvieno poreikius, o atsiradus poreikiui vandeniu užpildyti didesnės talpos puodą ar kitą indą, maišytuvo čiaupą galėsite pasikelti iki reikiamo aukščio. Kaip ir anksčiau aptarti modeliai, pastarasis turi LCD ekraną, kuris perteikia vandens temperatūrą, taip pat čiaupa galite sukioti norima kryptimi. Lengvas, pastangų nereikalaujantis pajungimas iš apačios užtikrins šiltą vandenį kiekvieno namuose.

Nors tai tik keli apžvelgti momentiniai vandens šildytuvai, kurie jau spėjo tapti vienais populiariausių modelių šiais metais, kviečiami apžiūrėti visus kataloge turimus maišytuvus, bei rasti sau tinkamiausią!

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą