Geriausi ventiliatoriai: patarimai kaip išsirinkti

pigūs ventiliatoriai

Atėjus vasarai, ankščiau ar vėliau, visi ieškome būdų kaip atsivėsinti karštomis dienomis. Nepriklausomai ar gyvenate nuosavame name, ar bute, mieste ar kaime, oro ventiliatorius yra viena ieškomiausių vasaros prekių. Ventiliatoriaus pagalba galime atvėsinti darbo ar namų aplinką, bei įkvėpti vėsesnio oro.

Įkaitęs oras neleidžia tinkamai pailsėti, užmigti, o kai kalba eina apie darbo aplinką - gali sumažėti darbo efektyvumas, gali tapti sunkiau susikaupti, sutelkti dėmesį į elementarias užduotis, todėl verta apsvarstyti apie oro ventiliatoriaus įsigįjimą. Galite rasti įvairių tipų, dydžių bei funkcijų ventiliatorius, todėl išsirinkti tinkamą ventiliatorių jūsų poreikiams gali tapti rimtu iššūkiu.

Ventiliatorių tipai

Nors iš pirmo žvilgsnio oro ventiliatorius atrodo elementarus prietaisas, skirtas vėsinti orą, vis gi, renkantis reikėtų atsižvelgti į tam tikras ypatybes bei funkcijas, kurios yra itin svarbios veikimui. Galite rasti kelis pagrindinius tipus, kuriuos išrinkome bei apžvelgėme kiekvieno privalumus bei trūkumus.

Pastatomi ventiliatoriai

Ko gero populiariausias, bei dažniausiai kiekvieno namuose sutinkamas ventiliatorius, kurio veikimo principas labai paprastas: įjungus į elektros lizdą, vėsintuvas pradeda vėsinti patalpą. Pastarieji vėsintuvai gali turėti reguliuojamą aukštį, gali sukinėtis į abi puses.

Pastatomų ventiliatorių privalumai:

  • Galia. Pastatomi ventiliatoriai lyginant su staliniais, mažesnio dydžio ventiliatoriais yra galingesni, todėl turi didesnę sukimo galią.
  • Dydis. Vėsintuvas yra aukštesnis, platesnis, todėl greičiau atvėsina, išvedina patalpą.
  • Reguliuojami greičiai. Keliais mygtuko paspaudimais nustatykite norimą vėsinimo stiprumą.

Pastatomų ventiliatorių trūkumai:

  • Kompaktiškumas. Ieškantiems mažo dydžio, pastatomas ventiliatorius gali būti per didelis, nepatogus transportuoti.
  • Kaina. Lyginant su staliniais, rankiniais ventiliatoriais, kaina gali būti kiek aukštesnė.

Bokštiniai ventiliatoriai

Sparčiai populiarėjančio dizaino ir funkcionalumo bokštinis ventiliatorius - puikus pasirinkimas ieškantiems unikalaus dizaino bei geresnio oro paskirstymo.

Bokštinių ventiliatorių privalumai:

  • Oro paskirstymas. Dėl savo dizaino, bokštinis ventiliatorius paskirsto orą per visą aukštį, todėl vėsus oras patalpoje yra paskirstomas geriau.
  • Dizainas. Kompaktiško ir unikalaus dizaino, užima mažai vietos, galima lengvai pritaikyti prie bet kokio interjero.

Bokštinių ventiliatorių trūkumai:

  • Kaina. Dėl naujos technologijos ir pagaminimo kaštų, bokštinis ventiliatorius gali turėti aukštesnę kainą, lyginant su paprastais, pastatomais.

Staliniai ventiliatoriai

Ventiliatorius ant stalo yra puikus išsigelbėjimas darbo vietoje. Nesvarbu ar dirbate iš namų, ar ofise, mažo ir kompaktiško dydžio stalinis ventiliatorius lengvai pastatomas, neužima daug vietos, tačiau puikiai vėsina karštomis vasaros dienomis. 

Stalinių ventiliatorių privalumai:

  • Kompaktiškas. Neužima daug vietos, lengvai pastatomas ant bet kokio lygaus paviršiaus, užtikrina vėsinimą mažose patalpose.
  • Kaina. Dėl savo mažo dydžio ir žemų pagaminimo kaštų, pastatomas stalo ventiliatorius įprastai yra pigesnis.

Stalinių ventiliatorių trūkumai:

  • Galia. Ieškantiems galingo ventiliatoriaus didelių patalpų vėdinimui, šie ventiliatoriai nėra tinkami.
  • Nuotolinis valdymas. Kadangi prietaisas dažniausiai naudojamas iš mažo nuotolio, valdymo nuotolinio valdymo pulteliu nerasite.

Ventiliatoriaus funkcijos

Kaip ir kiekvienas įrenginys, ventiliatorius turi tam tikras funkcijas, kurios palengvina naudojimą, ar praplečia naudojimo galimybes. Rinkdamiesi oro ventiliatorių atkreipkite dėmesį į tam tikrus aspektus, kaip valdymą nuotoliniu būdu, aukščio reguliavimą  - tai bene svarbiausios funkcijos, kurios palengvina naudojimą, bei užtikrina geresnį panaudojimą.

Valdymas nuotoliniu būdu. Jeigu prietaisas bus naudojamas didesnėje patalpoje, kur nebus pasiekiamas ranka, atsižvelkite ar ventiliatorius turi valdymo nuotoliniu būdu funkciją. Ventiliatorių valdyti galite tiek nuotolinio valdymo pultu (distanciniu), tiek išmaniuoju įrenginiu (telefonu). Tai palengvina naudojimą, ypatingai, jeigu ventiliatorių naudojate darbo aplinkoje

Režimai. Reguliuojami greičiai ir režimai yra ne ką mažiau svarbus aspektas - jų pagalba galėsite sumažinti arba padidinti galingumą, todėl turėsite platesnį diapazoną pasirinkimų, galėsite lengviau išsirinkti vėsinimo lygį.

Reguliuojamas aukštis. Tinkamai oro cirkuliacijai, ventiliatoriaus aukštis turi būti bent 1 metro atstumu nuo grindų. Galėdami rankiniu būdu pasirinkti vėsintuvo aukštį, užtikrinsite, kad oras cirkuliuos maksimaliai.

Maitinimo šaltinis. Galiausiai atsižvelkite į prietaiso maitinimo šaltinį: ar jam reikalinga pastovi elektros srovė, ar jis turi įkraunamą akumuliatorių. Ventiliatoriai jungiami į elektros lizdą (rozetę) turės didesnę galią, todėl vėsins stipriau. Akumuliatoriniai ventiliatoriai suteiks patogumo, jį galėsite lengvai transportuoti, bei naudoti įkraunant, nereikalinga pastovi elektros srovė. 

Kaip išsirinkti ventiliatorių?

Dydis. Pirma skirkite dėmesį ventiliatoriaus dydžiui - jeigu ieškote kompaktiško dydžio oro vėsintuvo, rinkitės stalinius, rankinius ar akumuliatorinius ventiliatorius. Jeigu reikalingas galingas, didelio našumo ir greitai, bei dideles patalpas gebantis vėsinti ventiliatorius, rinkitės tarp pastatomų bei bokštinių ventiliatorių. Dideli ventiliatoriai turės galingesnį variklį, greičiau atvėsins didesnes patalpas. 

Funkcijos. Kaip ir minėjome anksčiau, ventiliatorius turi galybę funkcijų, pradedant nuo valdymo nuotolinių būdu, baigiant režimų pasirinkimais. Žinodami kokios funkcijos jums yra aktualios, galėsite lengviau išsirinkti tinkamą modelį. Jeigu naudosite ventiliatorių didesnėje patalpoje - rinkitės modelius su nuotolinio valdymo pulteliu arba valdymu telefonu. Jeigu norite nešiotis ventiliatorių su savimi - akumuliatorinis ventiliatorius kaip tik jums.

Galingumas. Esant poreikiui atvėsinti didelį plotą, ieškokite kuo didesnio galingumo. Kuo didesnis ventiliatoriaus galingumas - tuo didesnis sukimosi momentas, todėl patalpas atvėsinsite greičiau ir efektyviau, lyginant su silpnesniais ventiliatoriais.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą