4 patarimai, kaip išsirinkti trimerį

geriausi trimeriai internetu pigiai

Trimeriai arba kitaip krūmapjovės yra nepamainomas prietaisas sodo darbams ar krūmų priežiūroje. Rinkoje galite rasti tiek įprastus benzininius trimerius, tiek sparčiai populiarėjančius akumuliatorinius bei elektrinius. Renkantis trimerį ar krūmapjovę svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus, kuriuos aptarsime šiame pirkimo gide.

Tipas

Galite rasti tris pagrindinius trimerių tipus, iš kurių kiekvienas turi tiek savų privalumų, tiek trūkumų. Prieš nuspręsdami, peržvelkite kiekvieną tipą, bei išsirinkite savo poreikius labiausiai tinkantį modelį.

Benzininiai trimeriai

Vienas populiariausių, bei labiausiai paplitęs tipas - benzinu varomos krūmapjovės. Naudojimui nereikalingas akumuliatoriaus įkrovimas, tačiau reikalingas benzinas, kuris turi būti maišomas su alyva.

Benzininių trimerių privalumai

  • Galia. Benzininiai trimeriai turi palyginamai didesnę variklio galią, kuri gali siekti net virš 4 kW. Tai leidžia greičiau ir efektyviau atlikti pjovimo darbus.
  • Universalumas. Dėl didesnės galios, trimeris yra universalesnis, gali nupjauti itin aukštą, peraugusią žolę.
  • Taisymas. Šio tipo prietaisai yra lengviau taisomi, nereikalauja daug techninių žinių.
  • Profesionalumas. Tai itin paplitęs tipas tarp profesionalų. Pageidautinas profesionalų pasirinkimas.

Benzininių trimerių trūkumai

  • Priežiūra. Benzinu varomam varikliui reikalinga techninė priežiūra.
  • Triukšmas. Šio tipo prietaisai, yra žymiai garsesni, lyginant su akumuliatoriniais ar elektriniais.
  • Tarša. Išmetamosios dujos gali turėti neigiamą poveikį žmonėms ir orui.

Akumuliatoriniai trimeriai

Naujesnis tipas - trimeris su akumuliatoriumi. Tai populiariausias pasirinkimas tarp žmonių, kurie tausoja gamtą, kadangi trimeris neskleidžia išmetamųjų dujų, todėl tarša sumažinama iki maksimumo.

Akumuliatorinių trimerių privalumai

  • Ekologija. Prietaisas neišmeta jokių išmetamųjų dujų, todėl tausojama gamta.
  • Tylus. Akumuliatoriaus dėka, įrenginys skleidžia minimalų triukšmą, lyginant su benzininiais varikliais.
  • Priežiūra. Nereikalingi variklio priežiūros darbai, taip pat nereikalingas benzino ir alyvos keitimas.
  • Užvedimas. Įrenginiui užvesti, nereikalingas starterio laidas.

Akumuliatorinių trimerių trūkumai

  • Akumuliatoriaus krovimas. Reikalinga įkrovimo stotelė, todėl didesniam plotui nupjauti - gali reikėti papildomų akumuliatorių.
  • Veikimo laikas. Baterija įprastai veikia iki 30-ies minučių, todėl reikalingas dažnas krovimas.
  • Galia. Prietaiso galia mažėja, kuomet sumažėją akumuliatoriaus veikimo laikas.

Elektriniai trimeriai

Ieškantiems ekologiško modelio, norintiems tausoti gamtą ir ekologiją, patartina atkreipti dėmesį į elektrinius trimerius.

Elektrinių trimerių privalumai

  • Kaina. Laidiniai trimeriai įprastai yra pigesni už benzininius ar akumuliatorinius trimerius.
  • Veikimo laikas. Priešingai nei akumuliatoriniai, pastarieji gali veikti neribotą laiką, todėl nereikia rūpintis dėl benzino ar akumuliatoriaus įkrovimo.
  • Svoris. Prietaisui nereikalingas benzinas, alyva ar nemažai sveriantis akumuliatorius.

Elektrinių trimerių trūkumai

  • Ribotumas. Kadangi prietaisui reikalinga pastovi elektros įtampa, gali kilti nepatogumų ieškant sieninio kištuko.
  • Galia. Dėl palyginus silpno variklio, įrenginys tam tikrą pjovimo plotą pjauna ilgesnį laiko tarpą, aukštesnė žolė gali tapti iššūkis.

Galingumas

Renkantis krūmapjovę sodui, vienas svarbiausių aspektų yra galia. Kuo didesnė yra variklio galia - tuo lengviau nupjausite žolę, bei piktžoles. Kaip taisyklė, benzininiai varikliai pasižymi didžiausia galia, todėl yra geriausias pasirinkimas, jeigu žolė yra itin aukšta, taip pat rekomenduojama dideliems plotams pjauti. Tačiau modeliai su akumuliatoriais neatsilieka ir yra daugiau nei pajėgūs susidoroti su vidutinio ilgio žole, bei plotu.

Apibendrinant galima teigti, jog benzininiai trimeriai yra geriausias pasirinkimas išties dideliems plotams arba profesionalams, nes uos galite greitai pripildyti degalais bei alyva, jie yra galingesni, todėl efektyviausiai nupjauna ilgus žolės ruožus. 

Ieškantiems ekologijos, siekiant nupjauti nuosavo namo ar kotedžo kieme užaugusią žolę, kaip varianto neatmeskite akumuliatorinių arba elektrinių trimerių. Nors silpnesnės galios, jie tausoja gamta, bei geba susidoroti su vidutinio ilgio žole bei nedideliais žolės plotais.

Pjovimo plotas

Atkreipkite dėmesį į trimerio pjovimo plotį. Tai ne ką mažiau svarbus punktas, kuris prisideda prie bendro trimerio funkcionalumo. Kadangi sodo darbų sąrašas įprastai nėra vien tik žolės nupjovimas, dažnam sodo savininkui norisi darbus atlikti kiek įmanoma efektyviau ir greičiau - būtent dėl darbo efektyvumo patartina atsižvelgti į trimerio pjovimo plotį.

Kuo didesnis nurodytas peilio pjovimo plotas - tuo greičiau nupjausite norimą plotą. Rinkoje galite rasti įvairių pjovimo plotų peilius, pradedant nuo mažesnių - 26 cm, skirtų dirbti mažesniuose plotuose, baigiant itin plačiais, 44 cm ploto apimančiais trimeriais. 

Prekės ženklas

Skirkite laiko patikrinti trimerio prekinį ženklą. Rinkitės žinomus prekės ženklus, tokius kaip Makita, Yato, TamerPro ir k.t. Žinomi prekės ženklai, kurie prekiauja savo produkciją jau ilgą laiką, turi nustatytus kokybės standartus, kurių tikisi pastovūs klientai. Ne ką mažiau svarbus aspektas - gamintojo suteikiama garantija. Tokie prekės ženklai kaip Amber-Line suteikia net 36 mėnesių garantiją - tai užtikrina prekinio ženklo bei produkcijos patikimumą.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą