Kaip papuošti namus Kalėdoms: 6 itin pigios idėjos

girliandos kalėdoms kalėdinės dekoracijos dovanos

Namų puošyba Kalėdiniu laikotarpiu yra magiškas laikas. Nesvarbu ar mėgstate puošti eglutę, ruošti namų interjerą Kalėdoms vieni, ar su šeima - tai šiltas ir jaukus momentas, kuris įsimins ilgam. Egzistuoja šimtai skirtingų būdų, kaip galite papuošti namus ir interjerą, nepriklausomai ar gyvenate nuosavame name, ar bute, galite paruošti namus taip, kad juose per laukiamiausias metų šventes būtų šilta ir gera.

Visu pirma reikėtų išsiaiškinti galimybes ir poreikius: ką planuojate puošti, kokią nuotaiką, emociją norite perteikti - ar siekiate jaukumo, ar žaismingos nuotaikos ir ryškumo? Ieškantiems jaukumo namuose, rekomenduojama rinktis šiltas spalvas - jų atspalvis nuramina, perteikia šiltas emocijas. Vis gi, jeigu norite ryškumo ir atkreipti dėmesį į Kalėdiškai papuoštą namą, rinkitės ryškias spalvas: raudona, mėlyna arba šaltai balta spalvos puikiai tiks dėmesio atkreipimui, bei susiderins su kitomis dekoracijų spalvomis.

Kalėdinės dekoracijos

Vienas populiariausių būdų puošti tiek interjerą, tiek eksterjerą Kalėdų laikotarpiu - įvairios kalėdinės dekoracijos. Nors į šią kategoriją įeina daug skirtingų dekoracijų, galima išskirti tris populiariausias grupes:

Šviečiantys elniai

Iš LED lempučių pagaminti šviečiantys LED elniai tapo itin populiarus pasirinkimas namų puošyboje.

  • Platus dydžių pasirinkimas. Šviečiantis elnias gali būti įvairių dydžių (dydis matuojamas nuo žemės iki ragų), nuo mažiausių 54 cm, iki didžiausių 125 cm. Jie gali būti pritaikyti naudojimui tiek viduje, tiek lauko sąlygomis.
Kalėdiniai elniai šviečiantys
  • Jaukumui ir ryškumui. Elniai gali turėti skirtingas švietimo spalvas, kurios gali perteikti tiek jaukumą, tiek ryškiai apšviesti.

LED žvaigždės, snaigės

Įvairių dydžių ir formų kalėdinės dekoracijos snaigės, žvaigždės ir krentančios žvaigždės suteikia realistiškumo jausmą, o ieškantiems žaismingumo puikiai tiks kalėdinės dekoracijos briedžiai, varpeliai ar eglutė

  • Žaismingumas. Įvairios formos suteikia vietos žaismingumui. Briedžio ragus ar varpelius galite įkomponuoti prie jau esamo interjero ar eksterjero ir suteikti namams puikų vaizdą.
Kalėdinė dekoracija žvaigždė

Girliandos

Dažniausiai ieškomas ir populiariausias būdas pasipuošti per gražiausias metų šventes - vidaus arba lauko girliandos. Girliandos yra vienas svarbiausių puošimo priemonių, jų dėka galite sukurti jaukią atmosferą, perteikiančią šilumą ir saugumo jausmą, arba atvirkščiai - sukurti ryškią aplinką, kuri skatintu elgtis žaismingai ir nuotaikingai. 

Svarbu atkreipti dėmesį, jog girliandos gali būti skirstomos į: lauko arba vidaus. Rinkdamiesi kalėdines girliandas būtinai atkreipkite dėmesį į pastarosios apsaugos klasę, būtent ji nusako, ar girlianda bus atspari aplinkos poveikiams, lietui ar sniegui. Jūsų patogumui, išrinkome svarbius aspektus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį renkantis girliandas.

Lauko girliandos

  • Apsaugos klasė. Rinkdamiesi lauko girliandas, atkreipkite dėmesį, pasiteiraukite, kokios apsaugos klasės yra šios girliandos. Apsaugos klasė nusako prietaiso atsparumą dulkėms, drėgmei, aplinkos poveikiams. Norintiems pilnai atsparių vandeniui, sniegui ir lietui girliandų, rekomenduojama rinktis ne žemesnę kaip IP65 klasę.
  • Laido medžiaga. Skirkite didelį dėmesį girliandos laidui, iš ko jis pagamintas. Aukštos kokybės girliandų laidas įprastai gaminamas iš gumos. Žemesnės kokybės girliandose laido gamybai pataupoma, todėl naudojamas plastikinis laidas, kuris nėra atsparus staigiems temperatūros pokyčiams.
  • Kištukas. Svarbus aspektas girliandos atsparumui yra elektros kištukas. Įsitikinkite, jog jis yra pritaikytas lauko kištukiniui lizdui. Įprastai tokie kištukai yra storesni, su IP65/IP67 žymėjimu.
  • Lemputės. Atidžiai apžiūrėkite girliandos lemputes. Lauko naudojimui pritaikytos girliandos turės dideles, stambias lemputes, kurių vidus yra užpildytas specialia hermetine medžiaga, kuri suteikia apsaugą nuo drėgmės. Pigios girliandos gali būti įvilktos į didesnį korpusą, bei neužpildytos specialia hermetine medžiaga.

Plati lauko girliandų apžvalga, kuom skiriasi profesionoalios lauko girliandos nuo pigių kopijų:

Vidaus girliandos

  • Patogumas. Kadangi nereikalingas atsparumas vandeniui, galite rinktis tiek baterijomis maitinamas, tiek nuo saulės elemento įkraunamas arba standartines iš tinklo jungiamas girliandas.
  • Formos. Viduje naudojamos girliandos gali būti skirtingų formų: girliandos burbulai, užuolaidos ar meteorų lietus, lietutis. 
Girliandos su baterijom

Lauko lazeriai

Neturintiems daug laiko tvirtinti girliandas ant namo ar Kalėdinės eglutės, puikia alternatyva gali tapti lazeriniai projektoriai. Mėgstantiems išskirtinumą, ar norintiems paįvairinti nusistovėjusias puošybos taisykles, vertėtų apsvarstyti apie lauko lazerio įsigijimą. 

Lauko projektoriai gali veikti keliais režimais, o projekcijos ir taškeliai gali judėti, suteikti išskirtinį įvaizdį. Kalėdiniai lauko lazeriai gali būti naudojami tiek viduje tiek lauke. 

Lazerių projektoriai neužima daug vietos, juos galima įsmeigti į žemę ir paslėpti pusnyse. 

Kalėdiniai lauko lazeriai

Kalėdinės eglutės

Kokios Kalėdos be Kalėdinės eglutės? Tai metų laikas, kurį norisi minėti kuo aktyviau ir smagiau, todėl skoningai parinkta eglutė padės to pasiekti. Įvairių dydžių, aukščių ir medžiagų, iš kurių pagaminti eglutės spygliai, atitiks kiekvieno poreikius. Graži ir patvari eglutė pripildys namus šventine atmosfera, tuo pačiu bus skoningas interjero ar eksterjero akcentas.

Rinkdamiesi eglutę, iš anksto susiplanuokite kokio aukščio eglės norite. Tai dažniausiai priklauso nuo galimybių, bute dažnai renkamasi mažesnio dydžio eglutės, tuo tarpu nuosavame name ar lauke norisi kuo didesnės ir grakštesnės Kalėdų eglės. 

Įvertinus aukštį, svarbu skirti dėmesio eglutės spygliams, bei iš kokios medžiagos jie yra pagaminti. Nuo eglės spyglių priklausys bendras visos eglės vaizdas, todėl svarbu išsirinkti kuo natūralesnės išvaizdos eglutę, kurią galima supainioti net ir su tikra eglute!

Kalėdinės eglutės

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą