4 patarimai, kaip išsirinkti batutą

Batutai vaikams gera kaina

Batutas gali būti puiki galimybė patirti emocijų kupinas akimirkas, sukaupti nuostabiausius atsiminimus kartu su draugais ar šeima. Besimėgaudami saulės spinduliais, sportuokite, bei aktyviai pramogaukite, stiprinkite raumenis.

Kas naudosis batutu?

Bene svarbiausias klausimas renkantis batutą, į kurį atsakius sumažėja pasirinkimų kiekis. Šiuo metu rinkoje galite rasti įvairių dydžių, spalvų, paskirčių batutų, todėl natūralu, jog pasirinkimas gali tapti sudėtingas. Vis gi, atsižvelgdami į tam tikras batuto specifikacijas galite nesunkiai nuspręsti kuris batutas yra tinkamesnis būtent jums.

Jeigu ieškomas batutas vaikams - galite rinktis tarp batutų su išoriniu arba vidiniu tinklu. Apsauginis tinklas užtikrins visišką saugumą pramogų metu. Kaip ir minėjome anksčiau, batutas su tinklu viduje užtikrins didesnį saugumą, tuo tarpu batutas su tinklu išorėje - suteiks daugiau šokinėjimo erdvės.

Nors suaugusieji įprastai gali naudotis ir batutais vaikams, vis sparčiau populiarėja įvairūs sporto užsiėmimai, fitneso pratimai ant batutų. Tokiu atveju, jūsų ieškomas - batutas sportui. Tokio tipo batutai gali turėti rankeną, skaičiuoklę bei kitus priedus, naudingus sporto pratimams atlikti. Fitneso batutas gali būti puikus įrankis sustiprinti kūno raumenis, ar sudeginti nereikalingas kalorijas. 

Batuto tinklas: išorinis ar vidinis?

Lyginant batutus ir ieškant konkretaus modelio, dažnas klausimas yra ar tinklas turėtų būti išorėje, ar viduje. Tiek vienas, tiek kitas variantas turi savų privalumų ir trūkumų, todėl atsižvelgdami į žemiau pateiktus palyginimus, apsvarstykite jums tinkamesnį variantą.

Išorinis tinklas

Tinklas, sumontuotas batuto išorėje yra dažniausiai sutinkamas. Tai bene populiariausias apsauginio tinklo tvirtinimo būdas, kuris yra patikrintas laiko.

Tinklo išorėje privalumai

  • Erdvė. Tinklas, sumontuotas išorėje suteikia daugiau šokinėjimo erdvės, bei didesnį šokinėjimo ploto jausmą.
  • Poilsio vieta. Batuto viduje turite papildomą erdvę poilsiui.
  • Spyruoklių apsauga. Modeliuose, turinčiuose spyruoklių apsaugas, vaikai bus pilnai apsaugoti nuo atsitrenkimo į rėmą ar spyruokles.
  • Kaina. Batutai su išoriniu tinklu pirmauja rinkoje kaip žemesnę kainą 

Tinklo išorėje trūkumai

  • Prieiga prie rėmo, spyruoklių. Batutuose su išoriniu tinklu, vaikas gali fiziškai pasiekti batuto rėmą. Rekomenduojama rinktis modelius su spyruoklių, rėmo paminkštinimais.

Rodyti daugiau >

Vidinis tinklas

Vidinėje batuto dalyje sumontuotas tinklas itin sparčiai populiarėjantis pasirinkimas. Ieškantiems visiško saugumo ir patikimumo, batutai su vidiniu tinklu yra populiariausias pasirinkimas.

Tinklo viduje privalumai

  • Apsauga nuo spyruoklių. Visiškai pašalinta prieiga prie batuto spyruoklių. Šokinėjantis vaikas yra pilnai apsaugotas nuo bet kokio kontakto su metalinėmis spyruoklėmis.
  • Nėra prieigos prie rėmo. Užtikrinta atskirtis tarp šokinėjimo dalies ir metalinės rėmo konstrukcijos. 
  • Papildoma rėmo apsauga. Aukštesnės klasės batutuose su vidiniu tinklu papildomai apsaugomas, įtempiamas batuto rėmas iš viršaus.

Tinklo viduje trūkumai

  • Erdvė. Šokinėjimo plotas batutuose su vidiniu tinklu yra mažesnis.
  • Kaina. Aukštesnės kokybės batutas su vidiniu tinklu gali kainuoti daugiau.

Rodyti daugiau >

Batuto dydis

Vienas svarbiausių ir daugiausiai abejonių sukeliantis aspektas renkantis lauko batutą - dydis. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad vaikui skirti batutai neturi būti didelio skersmens, vis gi didesnis batuto dydis suteikia papildomo saugumo bei erdvės šokinėjimui. Rinkoje galite rasti įvairiausių dydžių batutų, kurių skersmuo gali prasidėti nuo 1 metro ir gali siekti net 5 metrus. 

Svarbu paminėti, jog bendras batuto skersmuo nėra lygus šokinėjimo dalies plotui. Jeigu renkatės batutus su išoriniu tinklu, spyruoklių apsauga tarp šokinėjimo membranos ir apsauginio tinklo gali atimti iki puses metro šokinėjimo ploto.

Dažniausiai žmonių ieškomi batutų dydžiai - maždaug 3 metrų skersmens. Tokio dydžio batutuose gali pramogauti daugiau nei vienas vaikas. Kuo didesnis batuto skersmuo - tuo didesnė leidžiamoji didžiausia apkrova, todėl pramogauti gali ir suaugusieji.

Prekės ženklas

Ne sunku pasiklysti tarp skirtingų gamintojų ir prekės ženklų mišką. Ne kitaip ir renkantis batutą, gali kilti klausimas - kokį prekės ženklą rinktis? Specialistai atsako - rinkitės žinomą, girdėta prekės ženklą. Laiko patikrinti prekės ženklai įprastai turi nustatytus kokybės ir saugumo standartus, kurių laikosi. 

Rekomenduojama rinktis tarp tokių prekės ženklų kaip: Iron Vogel, SkyFlyer, Cosmolino, FIT ar inSportLine. Per daug metų gamybos, šie prekių ženklai užsitikrino savo vietą rinkoje ir klientų pasitikėjimą.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Puikūs batutai! Pirkome vaikams, paskambinus, konsultantas patarė rinktis didesnį batutą, nes kuo daugiau vietos šokinėti, tuo smagiau. Dėkojame Jūsų komandai už patarimus, vaikai labai džiaugiasi!

Palikite savo komentarą