Kaip išsirinkti droną?

geriausias dronas

Kaip išsirinkti droną tai dažniausiai užduodamas klausimas sau, kuomet ieškome drono dovanų. Pastaraisiais metais itin padidėjo susidomėjimas dronais - bepiločiais orlaiviais, todėl naturalu, jog nauji vartotojai, kurie anksčiau su šiuo prietaisu nebuvo susidūrę, nėra susipažinę su informacija kokį droną rinktis. Rinkoje galite rasti platų pasirinkimą dronų, todėl iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog dronai yra per sudėtingas dalykas išsirinkti - profesionalūs dronai, kurie dažniausiai yra naudojami darbui, įprastai yra nišiniai, bei retai ieškomi paprastų vartotojų. Dronai su kamera yra kur kas dažnesnis pasirinkimas savam naudojimui, su jais galite stebėti vaizdą per mobilųjį telefoną, arba įmontuotą pultelyje ekraną.

Ar esate turėję droną?

Įprastai vartotojai, turėję droną, jau geba suprasti kaip jį valdyti. Tačiau atkreipkite dėmesį - dronų valdymas priklausomai nuo modelio gali skirtis. Kaip pavyzdys, pigūs dronai įprastai neturi aukščio palaikymo funkcijos (angl. hovering), todėl yra kiek sudėtingesni valdyti patirties neturinčiam pilotui, tai gali būti mini dronai, kurie yra itin kompaktiški, mažo dydžio, skirti skraidymui viduje. Dronas su kamera puikiai tinka naujam vartotojui, kuris nėra turėjęs drono anksčiau. Tokio tipo bepiločiai orlaiviai perduoda tiesioginį vaizdą į išmanųjį įrenginį, todėl nebūtina drono ieškoti danguje. Vis gi, jeigu tai ne pirmasis jūsų dronas, galite ieškoti didesnių dronų, skirtų filmavimui, fotografavimui. Kaip bebūtų, net jeigu esatę turėję patirties drono pilotavime, raginame elgtis atsakingai bei nepamiršti apie bepiločių orlaivių naudojimosi taisykles. 

Planuojate skraidyti: lauke ar viduje?

Dronai gali būti skirstomi į skirtus skraidyti lauko sąlygomis arba vidaus patalpose:

  1. Mini dronai įprastai yra naudojami vidaus sąlygomis, dėl savo mažo dydžio, lengvo valdymo, jie puikiai tinka skraidymui kambaryje. Dėl didesnio vėjo, tokio tipo dronas gali būti sunkiai valdomas lauko sąlygomis, varikliai gali būti per silpni, todėl jie dažniausiai naudojami vidaus patalpose. 
  2. Lauko dronai yra itin plati kategorija, į kurią įeina profesionalūs dronai, skirti pramoniniam naudojimui, filmavimui, fotografavimui, tačiau taip pat patenka ir dronai su kamera, skirti megėjiškam naudojimui. Šio tipo bepiločiai orlaiviai puikiai tinka naujiems pilotams, kurie nėra susipažinę su dronais.

Ar reikalinga kamera?

Dažnas klientas klausia ar dronui reikalinga kamera. UrmoKaina.lt specialistai atsako - dronai su kamera padeda lengviau pilotuoti bepilotį orlaivį. Nors iš pirmo žvilgsnio tokio tipo dronai gali atrodyti skirti profesionalams, neskubėkite jų atmesti kaip galimo varianto! Dėl įmontuotos kameros, galėsite lengviau orientuotis skraidymo metu. Rinkoje galite rasti įvairių tipo kamerų, kurios perduoda vaizdą į išmanųjį įrenginį, arba į pultelyje įmontuotą ekraną. Kameros dėka, nebūtina stebėti drono danguje, viską tiesiogiai matote ekrane.  

Svarbu atkreipti dėmesį, jog kamerų kiekis, o taip pat ir specifikacijos gali skirtis. Jeigu droną naudosite profesionaliai, būtų protinga rinktis kuo aukštesnės raiškos kamerą, ne mažesnės kaip 4K (3840x2160) raiškos kamerą. Vis gi, jeigu dronas skirtas vaikui ar mažai patirties turinčiam naudotojui, į kameros raišką didelio dėmesio nekreipkite - jums gali užtekti ir HD (1280x720) raiškos kameros, kuri perduos vaizdą į mobilųjį telefoną

dronas su kamera

Dronų specifikacijos

Rinkoje esant tokiam dideliam dronų pasirinkimui gali būti sunku sekti naujausių dronų technologijas ir specifikacijas, ypatybes, bei pagal jas išsirinkti tinkamą droną. Skubame nuraminti: dėmesį skirdami kelioms, svarbiausioms ypatybėms, drono pasirinkimas taps daug lengvesnis. Nors didėjant paklausai, dronų gamintojai į specifikacijų sąrašą dažnai „prikrauna“ sunkiai suprantamų terminų ir sąvokų, kad drono funkcionalumas atrodytu didesnis.

UrmoKaina.lt specialistai išrinko svarbius aspektus, į kuriuos reikėtu atkreipti dėmesį, kad drono išsirinkimas tarp kelių modelių taptu paprastesnis

Saugumo funkcijos

Kaip bebūtų, dronas nėra pats pigiausias žaislas. Netinkamai netinkamai išsirinkus droną, nemokant jo pilotuoti, jį sugadinti galima itin greitai. Saugiam skraidymui su dronu galite dalyvauti bepiločių orlaivių mokymo kursuose, peržiūrėti kelių valandų kursus „Youtube“ skirtus pradedančiajam, tačiau paprasčiausias būdas užtikrinti saugumą - išsirinkti droną su saugumo funkcijomis, kurių pagalba dronas bus apsaugotas nuo kritimo ant žemės, kliūčių vengimo ir pnš.

  1. GPS (angl. Global Positioning System) - globalios padėties nustatymo sistema. Sistemos pagalba, leidžiama nustatyti drono koordinates bet kurioje vietoje, bet kokiomis oro sąlygomis, kuomet yra galimybė gauti signalą iš palydovų. GPS sistemos pagalba, net pasimetus dronui, jį galėsite sugrąžinti į nustatytą poziciją.
  2. Hovering / altitute hold - automatinio aukščio palaikymo funkcija. Viena svarbiausių sistemų, jeigu dronu planuoja naudotis mažai patirties turintis pilotas. Barometro pagalba, paskaičiuojant oro slėgį, dronas sklando nustatytame aukštyje, todėl nereikalingas akceleratoriaus vairalazdės naudojimas.
  3. Kliūčių vengimas - jutiklių pagalba kliūtis vengianti sistema. Dažniausiai priekyje arba gale, viršuje arba apačioje esantys jutikliai, skirti padėčiai nustatyti, apsaugo droną nuo susidūrimo su įvairiomis kliūtimis, žmonėmis ir k.t. 

Skraidymo laikas ir atstumas

Dėl skirtingų talpų akumuliatorių, variklių galingumo ir kitų specifikacijų, dronų skraidymo laikas ir kontroliavimo ribos gali skirtis net kelis kartus. Rekomenduotina rinktis droną, kurio skraidymo laikas yra kuo ilgesnis - juk pačiame skraidymo įkarštyje akumuliatoriaus išsekimas nėra maloni patirtis. Skraidymo laikas gali kisti nuo daugybės veiksnių: oro temperatūros, vėjo, drėgmės, skraidymo aukščio, skraidymo greičio, atliekamų triukų, svorio ir pnš., todėl net gamintojo specifikacijose nurodyta maksimalų skraidymo laiką pasiekti gali būti sunki užduotis. 

Kai kalba eina apie kontroliavimo ribas ir maksimalų skraidymo atstumą - jis taip pat gali priklausyti nuo įvairių veiksnių: 

  • Vietovė, kurioje skraidoma: jeigu bepilotis orlaivis naudojamas atvirame lauke, kuriame nėra pastatų ar kitų trukdžių - tikėtina, jog drono skraidymo laikas bus ilgesnis, nei pilotuojant jį mieste, kuriame yra daugybė pastatų, ryšį blokuojančių prietaisų. 
  • GPS sistema: jeigu skraidantis dronas turi įmontuotą globalios padėties nustatymo sistemą, jis gali nuskristi tolesnį atstumą, lyginant su įprastais bepiločiais orlaiviais be šios sistemos. 
Vis gi - kiekvienai problemai yra sprendimas. Net jeigu renkatės droną, kurio skraidymo laikas ir skraidymo atstumas yra mažesni, praktiškai kiekvienas rinkoje esantis dronas vaikams turi keičiamus akumuliatorius. Tokiu būdu, išsėdus akumuliatoriui, galite nutupdyti droną ant žemės, pakeisti akumuliatorių ir tęsti skraidymą. 

Populiariausi dronai

Tai tik keletas modelių, kuriuos galite rasti UrmoKaina.lt asortimente. Kviečiame peržiūrėti visus kataloge esančius dronus, bei išsirinkti tinkamiausią, o jeigu išsirinkti sunku - be abejonių kreipkitės į UrmoKaina.lt specialistų komandą, kurie padės išsirinkti pagal asmeninius poreikius. 

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

puiki informacija

Aciu padejo/

Palikite savo komentarą