Paspirtukai vaikams: kokie geriausi, kaip pasirinkti?

paspirtukai vaikams kaina

Paspirtukai - nuo vaikystės neatsiejama transporto priemonė. Tai gali būti ne tik transporto priemonė, keliauti nuo taško A į tašką B, tačiau ir puikus laisvalaikis, o suaugusiems - puiki priemonė pakeisti automobilį. Rinkoje egzistuoja įvairių tipų paspirtukai, pradedant nuo skirtų atlikti triukus, iki skirtų suaugusiems, elektrinių paspirtukų.

Paspirtuko tipas

Svarbiausias aspektas renkantis paspirtuką - jo tipas. Kai rinka užpildyta įvairių tipų paspirtukais, išsirinkti sau tinkamą gali būti sunki užduotis. Išsirinkite jūsų poreikiams tinkamiausią paspirtuką iš šių tipų:

Triukiniai paspirtukai

Įvairiems triukams skirti atlikti paspirtukai pastaruoju metu yra vienas populiariausių paspirtuko tipų. Paspirtukas yra pilnai pritaikytas važinėjimui per rampas, skate parkus. Ratukai yra mažesnio, įprastai 10-11 cm dydžio, todėl važiavimas yra žymiai malonesnis, švelnesnis. Tiek paspirtuko korpusas, tiek ratukai yra pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų, pritaikytų didelėms apkrovom, šuoliams, triukams atlikti.

Triukinių paspirtukų privalumai:

  • Patvarumas. Kadangi pritaikytas atlikti įvairius triukus ir šuolius, paspirtuko surinkimo ir medžiagų kokybė yra itin aukšta.
  • Svoris. Triukiniai paspirtukai neturi amortizacijos, rankinės stabdymo sistemos, todėl bendras svoris įprastai yra mažesnis, lyginant su miesto paspirtukais.
  • Guolių sistema. Kad paspirtukas atlaikytu didelius krūvius, dažniausiai guolių sistemos naujesnės, todėl yra tvirtesnes, tylesnės, ilgaamžiškesnės.

Triukinių paspirtukų trūkumai:

  • Patogumas. Kadangi paspirtukai skirti triukams atlikti, nėra tokių komforto funkcijų kaip amortizatoriai, pastatymo kojelė ir k.t.
  • Stabdžiai. Paspirtukas triukams atlikti stabdomas naudojant kojinį stabdį virš galinio ratuko. Tai vienas senesnių stabdžių tipų, todėl stabdymas tokiu stabdžiu gali būti ne toks efektyvus, lyginant su diskiniu stabdžiu ar kita stabdymo sistema.

Triračiai paspirtukai

Mokinantiems važinėti, rekomenduojama rinktis triračius paspirtukus, kitaip - balansinius paspirtukus. Šio tipo paspirtukai veikia kiek kitaip nei dviračiai paspirtukai, nes neturi vairo sistemos, valdymas vyksta svorį paskirsčius į norimą sukti pusę.

Triračių paspirtukų privalumai:

  • Reguliuojamas vairas. Paspirtuko rankenos aukštis gali būti reguliuojamas, todėl tinka įvairių amžių vaikams.
  • Balansinis vairas. Puikiai tinka mokinantis balansuoti. Paspirtuko vairas nėra sukinėjamas, todėl pasukimas į norimą pusę vyksta svorį subalansavus į tam tikrą pusę.
  • Vienos jungties. Paspirtukas yra sujungiamas per vieną dalį. Tai užtikrina patvarumą, lengvą surinkimą bei išrinkimą, transportavimą.
  • Su rankena tėvams. Kai kurie modeliai komplekte gali turėti rankena tėvams, kas padeda valdyti paspirtuką su prailginta rankena iš galinės paspirtuko dalies.

Triračių paspirtukų trūkumai:

  • Guolių sistema. Kadangi paspirtukai skirti balanso laikymui išmokti, paspirtuko riedėjimas nėra lygus standartiniams miesto paspirtukams, bei gali reikėti spirtis dažniau.
  • Balansinis vairas. Pagal svorio centrą reguliuojama į kurią pusę pasukti paspirtuko ratus. Tai gali būti neįprasta vaikams, važinėjusiems su dviračiu paspirtuku, kurių vairas sukinėjasi.

Paspirtukai vaikams

Populiariausias modelis - dviračiai paspirtukai skirti vaikams. Tai standartinio tipo modeliai, skirti važinėjimui mieste, parkuose, per asfaltuota kelią ar per trinkeles. Pastarieji paspirtukai gali turėti amortizavimo sistemas, patobulintas stabdžių sistemas su diskiniu stabdžiu, sulankstymo mechanizmą ir k.t. žemiau pateiktus privalumus:

Paspirtukų vaikams privalumai:

  • Amortizacija. Urban serijos ar kiti, miesto paspirtukai, gali turėti amortizatorius, kurie yra itin svarbus aspektas komfortui važiavimo metu.
  • Stabdymo sistema. Tam tikri modeliai gali turėti rankinę stabdymo sistema, kuri naudoja kaladėlę arba diską - toks stabdymo būdas yra žymiai efektyvesnis, saugesnis.
  • Sulankstymo mechanizmas. Paspirtukų konstrukcija pagaminta taip, kad paspirtuką galėtumėte sulankstyti ir lengvai transportuoti.
  • Reguliuojamas vairas. Paspirtukai yra pritaikyti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Keliais veiksmais galite nuleisti arba pakelti paspirtuko rankeną, bei pritaikyti paspirtuką įvairaus ūgio vartotojams.

Paspirtukų vaikams trūkumai:

  • Nėra pritaikyti triukams. Dažnai paspirtukai vaikams ieškomi atlikti triukus - šio tipo paspirtukai nėra skirti atlikti triukus, todėl šuoliams ir triukams atlikti skirti triukiniai paspirtukai yra tinkamesnis tipas.
  • Svoris. Dėl įvairių komfortui skirtų funkcijų kaip: amortizatoriai, stabdymo sistema ir k.t., bendras paspirtukas gali būti sunkus.

Paspirtukų ypatybės

Renkantis paspirtuką svarbu atkreipti dėmesį į tam tikras ypatybes ir specifikacijas, kurios padės lengviau surasti tinkamiausią modelį pagal jūsų arba vaiko poreikius. UrmoKaina specialistai išrinko kelias svarbiausias savybes:

Paspirtuko svoris. Nors paspirtukas nėra sunki transporto priemonė, vis gi, papildomos sistemos kaip amortizatoriai ar stabdžiai, gali pridėti ne vieną kilogramą prie bendro paspirtuko svorio. Peržiūrėkite koks yra norimo paspirtuko svoris ir apsvarstykite, ar vaikas gebės jį pakelti, užnešti ar valdyti be didelių sunkumų.

Aukštis. Įsitikinkite, ar paspirtuko rankena yra reguliuojama. Jeigu taip - ar ji nebus per aukšta ar per žema. Nereguliuojamos rankenos yra pritaikytos tam tikro ūgio vaikams, tuo metu paspirtukai reguliuojama rankena gali būti pritaikyti įvairių ūgių vaikams.

Stabdžių sistema. Stabdžiai yra vienas svarbiausių paspirtuko elementų. Turėdami kokybišką stabdymo sistemą, būsite tikri, jog vaikas yra saugus bet kokioje situacijoje. 

Ratai. Rinkdamiesi paspirtuką, atkreipkite dėmesį į ratų dydį. Mažesnio dydžio ratukai įprastai pritaikomi triukiniams paspirtukams, tuo tarpu paspirtukai dideliais ratais skirti važinėjimui mieste

Amortizatoriai. Jeigu planuojate važinėti mieste, parkuose ar tiesiog į mokyklą, darbą - skirkite didelį dėmesį amortizatoriams. Paspirtukai su amortizatoriais važiuos žymiai minkščiau, nebus jaučiami kelio nelygumai.

Apžvalga: miesto paspirtukai

Ieškantiems komforto ir patogumo galite rinktis paspirtukus miestui. Tokio tipo paspirtukai yra skirti ieškantiems komforto važiavimo metu, todėl kaip taisyklė turi įmontuotus amortizatorius abiejuose ratuose, taip pat patobulintas stabdymo sistemas: diskinius arba kaladėlių stabdžius. Su miesto paspirtukais gali važinėti tiek vaikai, tiek suaugusieji, todėl tai yra universali transporto priemonė kelionėms tiek į mokyklą, studijas, bei į darbą. 

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą