Ruošiamės Kalėdoms: Kalėdiniai lauko lazeriai

Kalėdiniai lauko lazeriai - sparčiai populiarėjanti alternatyva girliandoms. Tai ne ką mažiau žaismingumo ir šventinės atmosferos suteikianti priemonė, kuriai nereikalingi jokie tvirtinimo ir kabinimo darbai. Kalėdinis lauko lazeris tiesiog įsismeigia į žemę, įsijungia į elektros tinklą ir šviečia į pasirinktą pusę. Nereikalingi montavimo darbai, bokštelių ar kopėčių nuoma, ilgio skaičiavimai.

Rinkoje galite rasti įvairių tipų lauko lazerius Kalėdoms, kiekvienas gali turėti skirtingus veikimo režimus, švietimo spalvas ar tam tikras funkcijas. Ieškodami lazerio, galėsite rinktis iš itin plataus spalvų, projekcijų, paveiksliukų ir dizainų įvairovės. UrmoKaina.lt komanda paruošė aktualiausią informaciją, renkantis lazerį Kalėdoms.

Kaip išsirinkti lauko lazerį?

Svarbu suprasti kaip veikia Kalėdinis lauko lazeris - žinodami šių prekių veikimo principą, galėsite lengviau išsirinkti modelį pagal savo poreikius. Esant tokiai plačiai pasiūlai, spalvų, švietimo režimų pasirinkimas yra toks platus, kad kiekvienas suras tai, kas geriausiai atitiks jo norus

Lauko lazeriai sukurti taip, kad šviestu tam tikras projekcijas. Rinkoje galite rasti keletą švietimo projekcijų:

Švietimo projekcija

Figūros. Lazeris projektuos įvairių formų figūras, piešinius ant norimo paviršiaus.

zalios ir raudonos spalvos lazeris sviecia ant sienos

Krentančio sniego efektas. Kaip leidžia suprasti pavadinimas, lazeris skleis baltos spalvos taškus, kurie sukurs magišką sniego efektą.

lauko lazeris sviecia baltus taskus ant sienos

Paveiksliukai. Tai vienas žaismingiausių ir vaikams patinkančių švietimo projekcijų. Įmontuotų projekcijų arba keičiamų kasečių pagalba, galėsite keisti norimus paveiksliukus su Kalėdų ar k.t. temomis.

juodos spalvos lazeris su skirtingais paveiksliukais

Žali, raudoni taškeliai. Dažniausiai ieškomas ir labiausiai mėgstamas tipas. Lazeris švies dviejų spalvų taškelius, kurie atsimušdami į sieną, medį ar k.t. objektą, sukurs girliandų efektą.

galingas lauko lazeris sviecia i medzius

Atsparumas vandeniui

Išsirinkę norimą švietimo projekciją, turėtumėte susirūpinti prietaiso atsparumu vandeniui, sniegui bei kitiems aplinkos poveikiams, kaip temperatūra ar k.t. Nors didžioji dalis lazerių pritaikyti laukui, vis gi, reikėtų atsižvelgti į jo IP apsaugos klasę. Kai kurie lazeriai gali būti atsparūs šalčiui, tačiau neturėti atsparumo drėgmei, todėl turi būti apsaugoti nuo tiesioginės drėgmės

Jeigu reikalingas lauko projektorius, kuris nebus apsaugotas nuo tiesioginės drėgmės, t.y. įsmeigiamas tiesiai į žemę, po atviru dangumi, vertėtų rinktis ne žemesnę kaip IP65 apsaugos klasę.

Žemiau pateikiame informacinio pobūdžio lentelę, kurioje pirmasis skaičius nurodo atsparumą daiktams, kitiems kietiems kūnams bei dulkėms, o antrasis skaičius indikuoja prietaiso atsparumą skysčiams, vandeniui.

Pirmasis skaičiusAntrasis skaičius
X (netestuotas)X (netestuotas)
0 (neapsaugotas)0 (neapsaugotas)
1 (apsaugotas nuo kietų kūnų, didesnių nei 50 mm)1 (apsaugotas nuo vertikaliai krintančių vandens lašų)
2 (apsaugotas nuo kietų kūnų, didesnių nei 12.5 mm)2 (apsaugotas nuo vandens lašų, krintančių iki 15 laipsnių kampu)
3 (apsaugotas nuo kietų kūnų, didesnių nei 2.5 mm)3 (apsaugotas nuo lietaus)
4 (apsaugotas nuo kietų kūnų, didesnių nei 1 mm)4 (apsaugotas nuo vandens purslų)
5 (apsaugotas nuo dulkių)5 (apsaugotas nuo vandens srauto)
6 (visiškai sandarus, apsaugotas nuo dulkių)6 (apsaugotas nuo didelio vandens kiekio)
7 (apsaugotas nuo trumpalaikio panardinimo į vandenį)
8 (apsaugotas nuo ilgalaikio panardinimo į vandenį)

Kitos funkcijos

Ne ką mažiau svarbi ir naudinga funkcija - šviesos jutiklis. Lauko lazeris su šviesos jutikliu palengvins prietaiso naudojimą, bei veiks automatiniu režimu. Prietaisą, turintis šią funkciją, automatiškai įsijungs sutemus, bei atsijungs, kuomet lauke bus šviesu. Taip bus taupoma elektros energija.

Vis gi, jeigu išsirinktas projektorius šviesos jutiklio neturi, galbūt jis turės nuotolinio valdymo pultelį? Valdymo pultelis leis įjungti bei išjungti prietaisą nuotoliniu būdu, taip pat suteiks galimybę perjungti tam tikrus režimus, spalvas ar lazerių judėjimo kryptį bei greitį. 

Galiausiai, atsižvelkite iš kokios medžiagos lazeris yra pagamintas. Ieškantys aukštos kokybės Kalėdinio lazerio, kuris tarnaus ne vieną ir ne kelis sezonus, įprastai renkasi metalini korpusą, kuris bus atsparesnis aplinkos poveikiams

TOP 3 Kalėdiniai lauko lazeriai

Išrinkome populiariausius lauko lazerius, kuriuos itin pamėgo klientai, norintys sukurti Kalėdinę atmosferą.

3. Lazerinis lauko projektorius L06 PRO

Itin didelio galingumo, bet tuo pat metu nedidelio dydžio lazerio projektorius, kuris turi aukštą atsparumą drėgmei, pritaikytas naudojimui tiek lauko, tiek vidaus sąlygomis. Šviečiantis raudonos bei žalios spalvos taškiukais, sukuria spalvotą efektą, kuris matomas net iš 95-ių metrų. Automatinio pašildymo funkcija, esanti lazerio viduje, pašildys lazerį vos jį įjungus, todėl jis gali veikti net labai žemoje temperatūroje.

L06 PRO privalumai

  • Mažo dydžio, sunkiai pastebimas.
  • Itin galingas, šviečia net iki 95-ių metrų.
  • Automatinio pašildymo funkcija suteikia galimybę naudoti labai žemoje temperatūroje.
  • Metalinis korpusas.
  • Automatinis įsijungimas sutemus.

2. Lauko lazeris L05 Solar

Nuo saulės baterijos įkraunamas Kalėdinis lazeris L05 tapo itin populiarus, nes jam nereikalingas elektros tinklas. Lazeris įkraunamas šviečiant saulei. Prietaisas turi padidinta atsparumą drėgmei, bei automatinį šviesos jutiklį, todėl veikia autonomiškai. Priešingai nei ankščiau buvęs lazeris, pastarojo projekcijos švies tik raudonos ir žalios spalvos taškelius. Pilnai įkrautas gali šviesti net iki 8-ių valandų.

L05 Solar privalumai

  • Įkraunamas nuo saulės energijos, nereikalingas elektros lizdas.
  • Šviesos jutiklis - automatiškai įsijungia sutemus, bei išsijungia prašvitus.
  • Pilnai įkrautas veikia iki 8-ių valandų.
  • Padidintas atsparumas drėgmei.

1. Lauko lazeris Brosberg Germany ProLight RGL 2in1

Labiausiai mėgstamas ir tarp klientų labiausiai pageidaujamas - Brosberg Germany lauko lazeris. Su itin aukšta atsparumo klase, šis lazeris gali veikti lauke, po atviru dangumi, visą sezoną. Projektorius šviečia žalios bei raudonos spalvos taškelius, bei paveiksliukus Kalėdų tema. Komplekte pridedamos 10 vnt. paveiksliukų kasetės leidžia keisti norimą paveiksliukų temą, o itin ilgas 5-ių metrų laidas leis prijungti lazerį į lauko elektros lizdą.

ProLight RGL 2in1 privalumai

  • Dviguba projekcija: šviečia taškelius, bei atvaizduoja paveiksliukus.
  • 10 vnt. paveiksliukų kasečių įvairiomis temomis.
  • IP65 apsaugos klasė (pilnai apsaugotas nuo vandens).
  • Ilgas maitinimo laidas, pritaikytas naudoti lauko elektros lizdui.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą