Kokį šildytuvą rinktis? 5 patarimai taupantiems

mergina su augintiniu šildosi kambaryje elektriniu šildytuvu

Vėstant orams ir sparčiai krentant oro temperatūrai, dažnai namuose tampa nejauku ir šalta. Pradedant svarstyti kokį šildytuvą pasirinkti namams ar ofisui, kad jis tinkamai sušildytų patalpą, tačiau tuo pat metu nenaudotų daug energijos - gali kilti daugybė klausimų. Kylant elektros kainoms, svarbu tinkamai išsirinkti šildytuvo tipą, kad jis efektyviai sušildytų patalpą, bei neeikvotų elektros energijos veltui. Kaip visa tai padaryti ir išsirinkti labiausiai jums tinkamą šildytuvą, aptarsime šiame straipsnyje.

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai - kas tai?

vyras su moterim šildosi rankas prie spindulinio sildytuvo

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai - išeitis, kai taip sparčiai didėja elektros kainos rinkoje. Jie yra pripažinti vienais ekonomiškiausių ir taupiausių šildytuvų dėl savo veikimo principo. Priešingai, nei kiti elektriniai šildytuvai, jie veikia šildydami žmones ir daiktus, tačiau ne skleisdami šiltą orą. Norint lengviau suprasti jų veikimo principą, infraraudonųjų spindulių šildytuvą galime palyginti su saulės spinduliais, kurie sušildo kūną ir objektus, net jeigu aplinkos oro temperatūra yra žema. Šie kūno  šildytuvai gali būti įvairių dizainų - pailgos formos, ar plokštės tipo.

Privalumai

  • Ekonomiškumas - suvartoja mažesnį kiekį elektros energijos
  • Lengvai montuojamas, arba pasistato ant kojelių
  • Nereikalingos jokios eksploatacinės medžiagos (tepalas, dyzelinas ar k.t.)
  • Tinkamas naudoti lauke, terasoje

Trūkumai

  • Didesnė kaina, lyginant su standartiniais elektriniais šildytuvais
  • Išjungus prietaisą, greitai prarandama šiluma

Elektrinis šildytuvas su ventiliatoriumi - koks jis?

vyras su mergina šildosi naudodami elektrini sildytuva

Elektriniai šildytuvai su ventiliatoriumi yra vienas dažniausiai sutinkamų tipų, kurie įprastai naudojami namuose, vidaus patalpose. Tai labiausiai paplitęs, tačiau, tuo pačiu metu pats primityviausias šildymo būdas, kadangi, jie šildo patalpas pūsdami šiltą orą ventiliatoriaus pagalba. Kaip bebūtų, tai didžiausią pasirinkimą turintis modelis, kuris gali sušildyti itin dideles patalpas, arba gali būti naudojamas įšildyti darbo kambarį ar miegamąjį. Rinkoje galite rasti ir itin mažo dydžio, mini elektrinius šildytuvus, kurie puikiai pasitarnauja atsiradus poreikiui greitai įšildyti nedideles patalpas.

Specialistai atkreipia dėmesį, jog elektriniai šildytuvai su termostatu itin naudingi naudojimui namuose, bei padeda sutaupyti nemažą sumą pinigų, taip sparčiai didėjant elektros kainoms.

Privalumai

  • Kompaktiški, neužima daug vietos
  • Itin paprastas naudojimas, nereikalingi montavimo darbai
  • Žemesnė kaina, lyginant su kitais šildytuvais
  • Gali būti naudojamas kaip ventiliatorius

Trūkumai

  • Greitai įkaista, reikalauja papildomos saugos
  • Triukšmingas veikimo metu

Alternatyvus šildymo būdas - konvekciniai šildytuvai

mergina ir šuo naudojasi konvekciniu šildytuvu

Modernūs, taupantys energiją, pasižymintys elegantišku dizainu ir dažnai - turintys valdymą telefonu. Tokie dažniausiai girdimi konvekcinių šildytuvų atsiliepimai iš klientų. Tai naujas šildymo būdas, kurio principas gana paprastas: paimti patalpos apačioje esantį vėsų orą, jį įšildyti įkaitusiose dalyse ir natūraliai iškelti į viršų.

Sparčiai populiarėjant šiems šildytuvams, skubame atkreipti dėmesį ir būti atidiems - kadangi viduje esančios dalys įkaista iki gana aukštos temperatūros, svarbu prie šildytuvo nesiliesti, ar nedėti ant jo daiktų, geriausia, pritvirtinti ant sienos, jeigu yra tokia galimybė.

Privalumai

  • Modernaus dizaino, gali būti pastatomi arba tvirtinami ant sienos
  • Dažnai valdomi per išmanųjį įrenginį
  • Ekonomiškas - termostatas išjungia prietaisą, kai pasiekiama reikiama temperatūra
  • Greitai pasiekia aukštą temperatūra

Trūkumai

  • Netinkamas naudojimui lauke, terasoje
  • Gali pasiekti aukštą temperatūra, reikalauja papildomos saugos

Kokį šildytuvą pasirinkti, norint sutaupyti?

penki sildytuvai ant zemes

Kai rinkoje toks platus modelių ir šildytuvų tipų pasirinkimas, gali tapti sunku išsirinkti. Kaip bebūtų, dažniausias prioritetas, kurį ypatingai pabrėžia klientai - ekonomiškumas. UrmoKaina.lt specialistai išrinko svarbiausią informaciją, kuri gali būti aktuali jums, ieškantiems, kuo ekonomiškesnio šildytuvo modelio, kuris užtikrins šiltą ir jaukią atmosferą namuose.

Gali pasirodyti, jog kuo silpnesnis šildytuvas - tuo mažiau elektros jis suvartos. Tai nėra melas, tačiau svarbu atkreipti dėmesį į kitus ne ką mažiau svarbius aspektus, kurie įtakos bendrą elektros sunaudojimą ir bendrą prietaiso efektyvumą:

  • Kur naudosite šildytuvą? Jeigu šildytuvas bus naudojamas lauko sąlygomis, terasoje - būtų logiška rinktis infraraudonųjų spindulių šildytuvus, kurie neskleidžia šilumos į orą, tačiau sušildo žmogaus kūną, objektus, daiktus. Taip nebus prarandama šiluma, elektros energija nebus naudojama veltui.
  • Kokį plotą reikia sušildyti? UrmoKaina.lt kataloge esančių šildytuvų aprašymuose ir specifikacijose, galite rasti konkretaus šildytuvo rekomenduojamo šildymo plotą. Atkreipkite dėmesį į šiuos parametrus - jeigu šildytuvo galia bus per maža, jis gali neįšildyti patalpos bei eikvoti elektros energiją nesušildydamas patalpos.
  • Naudosite namuose ar pramonėje? Esant poreikiui sušildyti itin dideles patalpas, sandėlius ar garažus, elektriniai šildytuvai praranda prasmę. Rinkitės aukšto galingumo dyzelinius arba dujinius šildytuvus, kurie gali įšildyti itin didelio ploto patalpas.
  • Saugumas. Jeigu naudojamoje patalpoje yra vaikų ar augintinių, pasirūpinkite jų saugumu - ieškokite šildytuvo, kuris gali būti kabinamas ant sienos, pvz. infraraudonųjų spindulių šildytuvai ar šildymo plokštės. Jos nebus pasiekiamos ranka, todėl apsaugos nuo papildomų rūpesčių.
  • Naudojimo laikas. Apsvarstykite kokiam laiko tarpui įjungsite šildytuvą. Jeigu jis bus naudojamas visą darbo dieną ofise, galbūt naudinga ieškoti modelių, su įmontuotu termostatu - taip jis taupys elektrą, nes automatiškai išsijungs pasiekus reikiamą temperatūrą.

Jeigu nepavyksta išsirinkti labiausiai jūsų poreikius atitinkantį šildytuvą, nedvejodami susisiekite su mūsų konsultantais, kurie padės išsirinkti iš itin plataus patalpų šildytuvų asortimento.

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą