Kalėdinės dovanos vaikams: pagal amžių

vaikai sedi ant kreslo prie kaledu senelio

Pats laikas pradėti galvoti apie kalėdines dovanas vaikams! Kartais būna sunku rasti Kalėdų dovaną vaikams. Jei tai jūsų dukra ar sūnus, turbūt namuose ir taip turite daug įvairių žaislų, todėl sugalvoti, ką padovanoti vaikui, gali tapti didžiuliu rūpesčiu. Išrinkti tinkamą žaislą ar žaidimą vaikams būna sunku net jų tėvams, o ką jau kalbėti apie anūkus, draugų vaikus, dukterėčias ar sūnėnus. Norime jums padėti išrinkti dovanas vaikams. Štai geriausios kalėdinės dovanos mergaitėms ir berniukams. Pigios dovanų idėjos patiems mažiausiems ir dideliems!

Surinkome geriausias kalėdines dovanas įvairaus amžiaus vaikams – idėjos taip pat puikiai tinka gimtadieniams ar bet kokioms ypatingoms progoms, UrmoKaina.lt parduotuvėje rasite dovanas kiekvienam – kalėdinės dovanos moterims, kalėdines dovanos vyrui, kalėdinės dovanos vaikams.

Kūdikiams

kudikis zaidzia su zaisline masinele

Vienerių metų vaikams, kūdikiams geriausios dovanos ir žaislai yra tie, kurie sužadina jų sparčiai tobulėjančius motorinius įgūdžius, juslinius tyrinėjimus ir beribį smalsumą. Žaislai, skatinantys tyrinėti formomis, spalvomis, tekstūromis ar garsais yra puikus pasirinkimas kūdikiams. Rasti geriausią dovaną vienerių metų vaikui gali būti lengviau, nei manote. Mėgstamiausia kūdikių veikla yra stumdymas ir traukimas, daiktų sudėjimas ir išardymas. Verta atkreipti dėmesį į lavinamuosius kilimėlius, gultukus, vaikštynes, sūpynes, muzikinius žaislus.

Mažyliams

mazas vaikas zaidzia su mediniais zaislais

Mažylių smalsumas ir beribė energija siunčia juos ieškoti naujų atradimų. Taigi, kokius įgūdžius tobulina šio amžiaus vaikai? Šio amžiaus vaikai vaikšto užtikrintai, o galbūt ir lengvai bėga, jiems patinka neštis daiktus, stumti ir tempti žaislus, spardyti kamuolį, lipti ant daiktų ir nuo jų nulipti bei vaikščioti aukštyn ir žemyn laipteliais. Paprastai jie gali rūšiuoti daiktus pagal formą ir spalvą, vadovautis paprastomis nuorodomis ir identifikuoti įvardintus daiktus ar žmones. Verta atkreipti dėmesį į dėlionės, medinės kaladėles, muzikinius instrumentus, žaidimų stalus.

Darželinukams

maza mergyte zaidzia su lavinamaisiais zaislais

Geriausios dovanos darželinukams: kūrybiniai žaislai, kaladėlės, konstravimo rinkiniai ir galvosūkiai puikiai tinka padėti tobulinti įvairius šiame amžiuje reikalingus įgūdžius. Reikia paminėti, kad ypatingai svarbus vaizduotės žaidimas. Atkreipkite dėmesį į įvairius kostiumus, aksesuarus, tai gali būti puiki dovana 3 metų vaikams. Lėlių namai, žaidimų virtuvės su daugybė puodų ir indų bei žaidimų rinkiniai. Verta sutelkti dėmesį į žaislus, kurie leidžia bendrauti su vaiku, pavyzdžiui, žaisti su žaisliniais personažais. Taip pat atminkite, kad tyrinėjimas ir žaidimai su įprastais buities daiktais jūsų vaikui gali būti labai smagu. Ypatingai atkreipkite dėmesį į medines virtuvėles, medinius lėlių namus, stalo žaidimus, kūrybinius ir lavinamuosius žaidimus, vaidmeninius žaidimus vaikams.

Priešmokyklinukams

priesmokyklinukas vaziuoja su balansiniu dviraciu

Priešmokyklinio amžiaus vaikai jau savarankiškai pasirenka su kokiais žaislais žais. Pagalvokite apie paprastus stalo žaidimus, skirtus panaudoti naujus mąstymo įgūdžius ir besiformuojančią savikontrolę, lėles, herojus, su kuriomis galima pasakoti istorijas, įvairius kūrybinius, lavinamuosius žaidimus. Taip pat, dviračiai bei paspirtukai – 4 metų amžiaus vaikai mėgsta transporto priemones, aerodinaminius lėktuvėlius.

Geriausios dovanos mokyklinukams yra unikalios, ypatingos ir interaktyvios. Šio amžiaus vaikai daug sužino apie juos supantį pasaulį, turi daug savarankiškumo. Šios amžiaus grupės vaikų žaislai yra tie, kurie skatina judėjimą, padeda lavinti pusiausvyrą ir koordinaciją, skatina vaidinti žaidžiant, padeda lavinti skaitymo įgūdžius. Štai kodėl šios amžiaus grupės vaikai dažniausiai mėgaujasi tokiais žaislais kaip sporto įranga, lauko žaislai, statybiniai žaislai, spalvinimo ir užduočių knygelės, meno reikmenys ir vaidmenų žaidimai, skatinantys vaizduotės žaidimus. 

Mokyklinukams

mokyklinio amziaus vaikas zaidzia su kaladelem

Mokyklinukams patinka žaislai, kurie įkvepia juos pagalvoti, pavyzdys, kaip detalės dera tarpusavyje, jiems patinka iššūkį keliantys galvosūkiai. Septynerių metų vaikai rodo didesnį savarankiškumą ir norą žaisti tiek vieni, tiek su draugais, todėl lėlių namai, mašinų trasos, vaikiškos virtuvės, lėlės – gali būti puiki kalėdinė dovana septynmečiui vaikui. Šio amžiaus vaikai turi geresnę atmintį nei jaunesni vaikai ir gali saugoti informaciją iš skaitomų knygų, žaidžiamų žaidimų. Taip pat, pravartu atkreipti dėmesį į dronus, radijo bangomis valdomus žaislus, sudėtingesnius konstruktorius – šie žaislai skirti pradėti mokytis valdyti sudėtingesnių konstrukcijų žaislus.

Prasideda skaitymo, rašymo, matematikos ir kitų mokslų mokymasis per žaidimus. Vaikams gali patikti sudėtingesni šeimos stalo žaidimai, eksperimentiniai žaidimai, įvairūs meno rinkiniai, kurie išnaudoja visas naujas piešimo ir rašymo galimybes. Mūsų asortimentas siūlo platų kūrybinių žaislų asortimentą: 3D rašikliai, spalvoto smėlio rinkiniai, modelinas, piešimo ir spalvinimo rinkiniai. Ir, žinoma, vaidmeniniai žaidimai lėlių namai, mediniai vežimėliai, mašinų trasos, vaikiškos virtuvėlės – dovanos, kurios pradžiugins kiekvieną vaiką.

Tikimės, kad jau žinote, kad dovanos, visų pirma turi atitikti vaiko amžių. Žinoma, kad didžioji dalis vaikų mokymosi vyksta žaidžiant. Žaislai ne tik smagus laiko praleidimas, tačiau jie taip pat yra pagrindinis vaikų mokymosi šaltinis. Žaidimas yra svarbiausia priemonė ugdant mažųjų matematikos ir skaitymo įgūdžius, lavinant motoriką ir socialinį pasirengimą. Taigi ką tai turi bendro su tinkamos kalėdinės dovanos parinkimu? Na, daug dalykų! Dabar galvokite apie savo vaiką, anūką ar vaiką, kuriam renkate kalėdinę dovaną, pabandykite įsivaizduoti jo norus ir svajones, pagalvokite kas jam patinka

Įvertinimas

Prisijunkite, kad įvertintumėt straipsnį.

Susijusios naujienos

Komentarai

Palikite savo komentarą